Преглед на CRODO.IO – нова IDO платформа

Денеска ќе ве запознаеме со новата платформа Crodo, која има големи изгледи!

Што е Кродо?

Crodo.io е нова децентрализирана IDO платформа за собирање средства во екосистемот Cronos.

Кродо се обложил на оригиналниот начин на дистрибуција на монети меѓу сите членови на базенот со достапен интерфејс и елементи на гејмификација.

Придобивките од Кродо
Проектниот тим ги насочи своите напори на подобрување на употребливоста на страницата IDO, големо внимание беше посветено на факторите на UX \ UI.
Развиен е бот за разговор во Telegram, кој е многу лесен за користење.
Овој бот ги потсетува учесниците на сите важни настани како што е почетокот на фазата на откуп на токени итн. Со него, никогаш нема да заборавите да отидете на страницата на време!
Crodo користи најсовремена технологија за Мрежа за испорака на содржина (CDN) и заштита од DDOS преку CloudFlare.com. Неговите сервери се хостирани во Kubernetes на динамични виртуелни сервери на DigitalOcean.com
Системот за удирање мотивира да заштеди токени
Насловите се издаваат само за времето кога ги чувате токените на платформата. Подигнувањето на рангот ќе ви даде дополнителни бонуси. Но, при повлекување токени од страницата, насловот ќе се ресетира на првичниот. Имате можност да ги добиете насловите на 6 нивоа – од почетната до црната дупка.
Практична програма за амбасадори Crodo: можност за испраќање завршени задачи, следење на статусот на задачата онлајн, преглед на билансот на заработените поени, придружна програма и конкурентен систем.
Зошто Кродо го поддржува екосистемот Кронос?

Овој екосистем беше избран од проектот Кродо поради фактот што развојот на берзата Crypto.com добива на интензитет и се зголемува во целиот свет.

Токеномика на проектот Кродо

Во моментов, проектот е во фаза на развој на заедницата и барање партнери.

Тип на токен: CROD токен на Cronos
Тикер за токени: CROD
Вкупна понуда: 100.000.000 CROD
Токен договор (TestNet) и неговиот изворен код: 0x03b7796B662646f6fEfe1e39131390e2478e6036
https://github.com/Crodo-io/Contracts/blob/main/contracts/crodoToken.sol
Договор за дистрибуција (TestNet) и неговиот изворен код: 0xD1B36394377aACc926AF697cB97A2d754831dF94
github.com/Crodo-io/Contracts/blob/main/contracts/distributionContract.sol
Почетна количина на токени: 21.100.000 CROD
Почетна пазарна вредност: 3.798.000 УСД
Продажна цена на тркалезни семиња: 0,10 УСД
Приватен круг Продажна цена: 0,15 УСД
Јавна продажна цена: 0,18 УСД

Дистрибуција:

Приватните и јавните продажби на пазарот Кродо се споделуваат меѓу многу различни учесници. Притоа, Кродо се обидува да создаде најправична дистрибуција на токени при лансирањето, каде што ниту еден ентитет не поседува големи количини на снабдување.

Дијаграм за дистрибуција на токени

5% Seed – $500.000 – $0.10 по токен, токените се целосно заклучени 2 месеци, 10% отклучување секој следен месец
6% приватна продажба – 900.000 долари – 0,15 долари по токен, целосно заклучен 3 месеци, 10% отклучување секој следен месец
2% јавна продажба – 360.000 долари – 0,18 долари по токен, целосно заклучен 3 месеци, 10% отклучување секој следен месец
25% Тим – токените се целосно заклучени 12 месеци, 10% се отклучуваат секој следен месец
5% советници – токените се целосно заклучени 12 месеци, 10% се отклучуваат секој следен месец
20% ликвидност – Токените се целосно отклучени
17% маркетинг – 5% отклучување на огласот, 5% секој следен месец. Неискористениот дел од овие токени ќе биде изгорен.
5% награда за обложување – 5% отклучување на огласот, 5% отклучување секој следен месец
10% Амбасадор програма – токените се целосно заклучени 2 месеци, 10% се отклучуваат секој следен месец
5% резерва на компанијата – токените се целосно заклучени 5 месеци, 10% се отклучуваат секој следен месец. Потребни за неочекувани трошоци. Некои од овие токени ќе бидат изгорени.

Распоред за отклучување токени
Прва фаза: Амбасадорска програма

Исполнување на задачите од страна на амбасадорите, промоција на проектот во социјалните мрежи, проширување на публиката, барање нови партнери.
Повеќе детали можете да најдете во проектната документација.

Втора фаза: Јавна продажба

Јавната продажба ќе биде поделена на платформи кои поддржуваат претпродажба во мрежата на Cronos.
Доделени 2.000.000 CROD или 360.000 долари по 0,18 долари по токен.
Јавна продажба на платформата Кродо
Број на токени: 1.000.000 CROD
За учество треба да се исполнат едноставни услови: претплата, лајк, твит итн.

Трета фаза: Вложување награди

Crodo им дава можност на корисниците да блокираат токени на страницата за профит во форма на истите CROD токени.

Патоказ на Кродо

Ова беа најважните познати факти за IDO платформата на Кродо. Во моментов проектот е во развојна фаза, но благодарение на тимот амбасадори добива огромен замав и станува се попознат!
Го чекаме огласот, кој ќе се случи во првиот квартал на 2022 година!

Like this post? Please share to your friends:
No Coin No Future: All About Crypto
Напишете коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: