Dust Ventures и CRODO – заемно корисно партнерство?

Здраво драги читатели! Во претходните статии, веќе опфативме неколку примарни партнери и поддржувачи на платформата CRODO.IO. Имено, Kaizen Finance, Crodex и CronaSwap.

Денес ќе анализираме таков поддржувач како Dust Ventures. Партнерството со Dust Ventures беше објавено на социјалните мрежи Crodo на 6 март 2022 година. Така направив истражување за Dust Ventures и еве што дознав.

Според официјалните информации објавени на веб-страницата dust.ventures, тие инвестирале 10.000 долари во CRODO на сцената Private Round.

На главната страница на страницата пишува „ОБОРКУВАЊЕ НА ИДНИНАТА. Инвестираме во стартапи за криптовалути и ветувачки проекти. Обезбедуваме поддршка и експертиза во раните фази.

ПРАШИНИ ВЕНТУРИ – Се стремиме да создадеме подобар свет исполнет со крипто ентузијасти и технологија.

Нашите цели се да го забрзаме масовното прифаќање криптовалути и да помогнеме во развојот на ветувачки проекти“.

Овој фонд прави мали инвестиции, обично до 20.000 американски долари секој. Неговото портфолио вклучува такви добро познати проекти како Kaizen Finance и Pontem Network. Дополнително, Dust Ventures започна активно да инвестира во лансирните подлоги, за што сведочат нејзините инвестиции и во Crodo и Solcubator (подложба за лансирање на блокчејнот Solana), како и во Celolaunch (подлошка на платформата Celo).

Колку што разбрав, Dust Ventures внимателно избира проекти за да инвестира мала сума пари во нив. И ова значи дека можете да му верувате на проектот.

Like this post? Please share to your friends:
No Coin No Future: All About Crypto
Напишете коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: